Blogi

Kuidas valmivad bioaktiivsed ekstraktid?

by Hanna-Maria M on Sep 07, 2022

Kuidas valmivad bioaktiivsed ekstraktid?

Kuidas valmivad ekstraktid, mis on täiesti puhtad, looduslikud, suure toitainete sisaldusega ning tõhusad? 

Me ekstraheerime.

Tehnoloogilist protsessi, mida kasutame erinevate taimede ja marjade ekstraheerimisel,  nimetatakse perkolatsiooniks. Perkolatsiooni puhul suunatakse vedelik läbi jämedalt jahvatatud (taime) pulbri või läbi tervete marjade. Me kasutame ekstraheerimisel teatud temperatuuril destilleeritud vett ja surve abil suuname vee filtersõelade vahel olevast toorainest läbi. Sõeladele suunatud kuuma survevee abil saame marjadest ja taimsest toorainest kätte toitaineid ja nii valmib tõmmis. 

Kuna tõmmis on vedelikuga toitainete kogum, siis ekstrakti saamiseks aurutame tõmmisest vett välja. Kasutame siin vaakumi abi, et tõmmise aurutamine toimuks võimalikult madalal temperatuuril. 

Taimede ja marjade ekstraheerimisel, kasutame erinevaid temperatuure. Sellega saavutame parimad tulemused vitamiinide, aminohapete ja antioksüdantide parima võimaliku konsentratsiooni toodetesse.

Aurutusprotsessi käigus mikro- ja makrotoitained kontsentreeruvad. Ekstrakt saavutab mikrobioloogilise tasakaalu ning toode bioaktiveerub. Aurutamine kestab, kuni ekstrakti kuivainesisaldus on nõuetekohane.

Valmis ekstrakt pannakse laagerduma. Aja jooksul ekstrakt stabiliseerub ja omandab meie poolt kontrollitud kvaliteedi.

Nii valmivadki meie kõrgelt kontsentreeritud, looduslikud, puhtad ja bioaktiivsed ekstraktid. Bioaktiivsus on ekstraktide puhul äärmiselt oluline, sest see muudab toote sees olevad toitained organismi poolt lihtsasti omastatavaks. 

Kas teadsite, et toorained, mida kasutame ekstraktide valmistamisel, on kõik sertifitseeritult mahedad? Meie ekstraktid ei sisalda ka alkoholi, sünteetilisi aineid, värvaineid ega säilitusaineid. 

Korilase ekstraktid on vaid puhas ja tervislik loodus! 
Leia enda tervist toetavad ekstraktid - korilane.ee